Het plantendeelsysteem

plantendeelsysteem
 
 

Toen ik pas begon met het aanleggen en onderhouden van tuinen stootte ik op twee problemen. Enerzijds het gebrek aan stockage ruimte en het onderhouden ervan en anderzijds de verspilling van tuinoverschotten, stekjes en andere waardevolle materialen bij het snoeien en veranderen van een bestaande tuin. Ik vond het jammer en absurd dat ik als ecologische onderneming hier geen oplossing voor had.

Daarom begon ik na te denken een manier om deze twee problemen tegelijk aan te pakken. Allerlei plantenruil organisaties en deeleconomie projecten hebben me geïnspireerd om zelf een variant hiervan te bedenken. Wat als ik de tuinen van mijn klanten als stock gebruik? Dan moet daar natuurlijk iets tegenover staan. Zo ben ik op het idee gekomen om onderhoud aan te bieden in ruil voor stockage en vermeerdering van interessante planten. De één zijn onkruid kan zo misschien de basis zijn van iemands anders tuin.

Als deelnemer heb je de mogelijkheid om deel uit te maken van een ecologisch netwerk waarin we planten delen. Vraag gerust meer informatie.